skip to Main Content
3 Buitensauna Top Tips

3 buitensauna top tips

De beste plannen voor je eigen buitensauna

Heb je plannen voor een eigen buitensauna in je tuin? Dat is een heerlijk idee! Voor een buitensauna heb je meestal geen beperkingen als het om ruimte gaat. Je hebt in de tuin meestal meer ruimte dan in een badkamer of andere kamer in huis. Een ander voordeel is dat je onmiddellijk in de frisse lucht bent wanneer je uit de sauna komt. Het is namelijk belangrijk om goed af te koelen na een saunabeurt. Hieronder geven we je 3 buitensauna top tips over waar je op moet letten als je een buitensauna wilt bestellen.

Buitensauna, te mooi om waar te zijn

Een eigen buitensauna: veel mensen dromen ervan. Stel je voor: na je werk kunt direct de tuin in om te ontspannen, zonder dat je de deur uit moet. Of stoom jezelf op zondag alvast klaar voor de komende werkweek. In je tuin kun je op bijna elke plek je buitensauna plaatsen. Er zijn diverse sauna modellen te koop in verschillende types. Waar let je op bij het kopen van een buitensauna?

Tip 1. Finse sauna of infrarood sauna?

Je kunt voor een sauna kiezen tussen een traditionele Finse sauna en een infraroodsauna, die de laatste jaren zeer populair geworden is. Beide sauna’s hebben hun eigen voordelen, maar de beleving is wel iets anders. In een Finse sauna wordt alle lucht in de cabine opgewarmd. Een infraroodcabine werkt met stralers die rechtstreeks inwerken op het lichaam en de spieren. De omgevingswarmte in de cabine is minder warm dan in een Finse sauna. De vraag is: wat vind je fijner? Het antwoord is aan jou!

Tip 2. Bepaal de juiste omvang van je buitensauna

Wat is voor jou de beste omvang van je buitensauna? Welke afmetingen je sauna moet zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste de grootte van je tuin. En ten tweede: met hoeveel personen denk je dat meestal in de sauna gaat? Nodig je graag vrienden of familie uit om samen van de sauna te genieten? Dan kies je natuurlijk best voor een grotere versie.
Let op dat de grootte van je saunacabine ook invloed heeft op het energieverbruik.

Tip 3 Welke kachel gebruik je in je buitensauna?

De keuze van de kachel is erg belangrijk. Zo moet de saunakachel aangepast zijn aan de grootte van de cabine: hoe groter de cabine, hoe meer vermogen de kachel moet hebben. Je hebt daarnaast ook de keuze tussen een houtkachel en een elektrische saunakachel. Over het verschil tussen beide kachel kun je je het beste laten adviseren door de saunaspecialist. Ook hierbij hangt het zeer af van wat je persoonlijke voorkeur heeft wat betreft de soort warmte en het gebruiksgemak. Succes met het kiezen van je eigen buitensauna!
Wil je meer info over het onderwerp gezondheid? Lees dan hier onze andere gezondheidsblogsandere gezondheidsblogs.

Back To Top