skip to Main Content

3 handige tips voor het vinden van gordijnen voor je slaapkamer

De mooiste gordijnen voor je slaapkamer

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen voor je slaapkamer? Het maken van een keuze voor de meest geschikt gordijnen is zeker niet altijd even makkelijk. Je hebt namelijk ontzettend veel opties! En omdat de gordijnen voor een groot deel de sfeer bepalen, zit er toch wel wat druk achter. Wij geven in dit blog daarom drie handige tips voor het vinden van gordijnen die van je slaapkamer een ruimte te maken waar je echt tot rust komt.

Tip 1: kies verduisterende gordijnen

Onze eerste tip is om in de slaapkamer te kiezen voor verduisterende gordijnen. Je zult er ongetwijfeld beter van gaan slapen! Het lichaam is namelijk erg gevoelig voor licht, en maakt in het donker het stofje melatonine aan waardoor je je slaperig voelt. Een te lichte ruimte kan daarentegen zorgen voor slapeloosheid. Voor een goede nachtrust is een verduisterend gordijn daarom een echte aanrader.

Tip 2: bepaal vooraf voor welke stijl je gaat

Bepaal voor je op zoek gaat naar gordijnen voor je slaapkamer eerst welke stijl je eigenlijk precies in de kamer wilt. Zo kun je, voor je aan je zoektocht begint, al heel veel soorten gordijnen elimineren. Qua stijl is de keuze reuze: niet elke stof past bij ieder interieur en ook met de kleuren moet je goed rekening houden. Houd je van het landelijk interieur? Kies dan voor een natuurlijk materiaal en natuurlijke kleuren. Ben je juist van van de Scandinavische inrichting? Dan ga je voor een strak gordijn in pasteltinten of in het wit.

 

Tip 3: Denk na over dubbele versus enkele plooi

jezelf ontwikkelen

Je staat er misschien niet bij stil, maar de plooi die je kiest voor je gordijn kan een groot effect hebben op de sfeer in de kamer. Bovendien dempen plooien geluid. Dat komt omdat ze de geluidsgolven onderbreken. Een gordijn met meer plooien zorgt dus voor meer demping. Ga je voor een strakke uitstraling in de slaapkamer? Kies dan voor een enkele plooi. De dubbele plooi zorgt voor een voller hangend gordijn en een meer klassieke look.

Heb jij nog tips voor het vinden van mooie gordijnen voor de slaapkamer? Deel ze met onze lezers via het contactformulier.

Back To Top