skip to Main Content
5 Tekenen Dat Je Vastloopt In Je Hoofd En Wat Je Hieraan Kan Doen

5 tekenen dat je vastloopt in je hoofd en wat je hieraan kan doen

Ik loop vast in mijn hoofd. Wat nu?

Loop je vast in je hoofd? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is je energie wel op, loopt jouw relatie niet goed, loop je vast in jouw werk, heb je financiële tegenslagen en zo kan ik nog veel meer oorzaken verzinnen. Natuurlijk is dit erg vervelend en wil je zo snel mogelijk van dit gevoel af. Maar hoe dan? In dit blog geef ik je 5 tekenen dat je vastloopt in je hoofd en vertel ik je wat je hieraan kan doen. Lees dus snel verder.

5 tekenen dat je vastloopt in je hoofd

Hoe weet je of je vastloopt in je hoofd? Als je de volgende 5 tekenen herkent:

  • Je komt vast te zitten in een situatie waar je je niet prettig bij voelt
  • Je dacht iets te willen, maar de situatie valt uiteindelijk tegen
  • Je wilt iets heel graag, maar slaagt er niet in
  • Je hebt nergens zin in
  • Je komt terecht in een neerwaartse spiraal

Wat kun je hieraan doen?

Wat kun je doen als je vastloopt in je hoofd? Natuurlijk is er niet één manier dat je hiervan af helpt. Ging het maar zo simpel. Maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen die ertegen helpen. Ga bijvoorbeeld wandelen, dat zorgt voor ontspanning. En probeer de aandacht weer op jezelf te richten. Denk na over wat jij belangrijk vindt in het leven. Wat jij leuk vindt om te doen. Of waar je goed in bent. Op basis hiervan kun je keuzes maken die goed zijn voor jou.

Hulp van een professional

Lukt het je niet zelf om uit je hoofd te komen? Dan kun je de hulp van een professional inschakelen. Deze heeft ruime ervaring met mensen die vastlopen in het hoofd en weet wat je hieraan kunt doen. Daarbij kan een professional je helpen de achterliggende oorzaak van jouw probleem te achterhalen. Zo voorkom je dat je in de toekomst weer vastloopt in je hoofd.

Thuiszitters

Loop jij zelf niet vast in je hoofd, maar heb je een kind dat hier last van heeft? En gaat je kind hierdoor niet meer naar school? Ook dan kun je het beste een professional inschakelen om je kind te laten helpen. Een professional kan thuiszitters helpen door te onderzoeken wat het kind nodig heeft om toch weer naar school te gaan.

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier.

Back To Top