skip to Main Content
8 Tips Voor Het Plaatsen Van Mozaïek Tegels

8 tips voor het plaatsen van mozaïek tegels

Mozaïek tegels zijn een prachtige aanwinst voor ieder huis. Ze kunnen worden gebruikt om verbluffende vloer of muur ontwerpen te creëren, en voegen elegantie, verfijning of en uniek statement toe aan je huis. Als je erover denkt mozaïektegels in je huis te plaatsen, lees dan verder voor enkele tips die je zullen helpen bij een perfecte plaatsing!

Tip 1: werk veilig en gebruik beschermingsmiddelen

Tip nummer één is natuurlijk veilig werken. Bij het plaatsen van mozaïek tegels is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Draag handschoenen en oogbescherming tegen de scherpe splinters. En zorg voor een goede ventilatie van de ruimte in verband met de lijm.

Tip 2: Bestel altijd iets meer dan je nodig heeft

Bij het plaatsen van mozaïek tegels is het altijd het beste om iets meer te bestellen dan je nodig hebt. Dit geeft je wat speelruimte bij eventuele breuken, en stelt je ook in staat een willekeuriger patroon te maken indien gewenst. Ook voorkom je zo kleurverschil tussen verschillende batches, wanneer blijkt dat je tekort komt en later bij moet kopen. Terugbrengen van gesloten dozen is vaak geen probleem.

Tip 3: Gebruik de juiste lijm en voegmiddel

Bij het plaatsen van mozaïek tegels is het belangrijk de juiste lijm en voegmiddel te gebruiken. Gebruik voor natuursteentegels een speciale lijm, zodat de steen niet wordt beschadigd. Zorg er ook voor dat je een waterbestendige voegmortel gebruikt als je de tegels legt op plaatsen waar vocht aanwezig is.

Tip 4: Zorg voor de juiste ondergrond

Bij het plaatsen van mozaïek tegels is het belangrijk ervoor te zorgen, dat de ondergrond waarop je ze plaatst, vlak is en geen gebreken vertoont. Als de ondergrond niet vlak is, zullen de tegels niet vlak liggen en kunnen ze barsten, breken of van de muur afvallen.

Tip 5: Leg de mozaïektegels eerst uit op de grond

Bij het plaatsen van de tegels is het handig om ze eerst op de grond te leggen voordat je ze aan de muur of vloer bevestigt. Zo kun je zien hoe je ontwerp uitpakt. En het helpt ook onnodig snijverlies te voorkomen.

Tip 6: spijker een rechte lat aan de muur ter ondersteuning

Bij het plaatsen van mozaïek tegels gebruik je een rechte lat die je waterpas tegen de muur spijkert. Zo plaats je de tegels altijd waterpas.

Tip 7: Breng de tegellijm aan met een lijmkam

Gebruik bij het plaatsen van mozaïektegels een lijmkam om de tegellijm aan te brengen. Zo bereik je een gelijkmatige dekking en voorkom je dat de lijm door de kieren tussen de tegels heen sijpelt.

Tip 8: tijd om te voegen

Als alle mozaïeksteentjes zijn gelegd, is het tijd om te voegen. Zorg er ook voor dat je overtollig voegmiddel van de tegels verwijdert met een spons, voordat het opdroogt.

Conclusie

Het plaatsen van mozaïek tegels kan een uitdagend en lonend project zijn. Met deze tips ben je al een heel eind op weg naar een perfecte plaatsing!

Liever geen mozaïek op de muur? Er zijn nog veel meer opties voor op de badkamermuren.

Back To Top