skip to Main Content
Alcoholtester ANWB

Alcoholtester ANWB

Waarom altijd een alcoholtest in de auto?

Wie een rijbewijs heeft, heeft vast ook wel eens moeten blazen bij een verkeerscontrole. Maar wist je dat je ook zelf een alcoholtester aan kunt schaffen? In Frankrijk is het zelfs verplicht om er twee in je auto te hebben. In dit blog lees je alles over de alcoholtester en waarom je er altijd een aantal in de auto zou moeten hebben.

Weten of het verantwoord is om nog te rijden

In Nederland gelden strenge restricties voor het nuttigen van alcohol voor bestuurders. Zo mag je niet meer dan 0.5 promille in je bloed hebben. Voor de meeste mensen betekent dit één a twee glazen alcohol. Natuurlijk is het verstandiger om helemaal niet te drinken voordat je auto gaat rijden. Maar het komt natuurlijk wel eens voor.

Wanneer heb je teveel gedronken?

Wanneer we spreken over één a twee glazen alcohol is dit eigenlijk een behoorlijk vaag begrip. Want twee glazen is natuurlijk de dubbele hoeveelheid van één glas alcohol. Ook de grootte van het glas en het alcoholpromillage spelen een rol. Net als iemands lichaamsgewicht en hoe snel je lichaam alcohol afbreekt. Maar ook wanneer je slecht hebt geslapen, zit je sneller aan je limiet. Je blindstaren op één of twee glazen alcohol is dan ook niet aan te raden.

Neem het zekere voor het onzekere

Ben je op stap geweest en heb je wat gedronken? Dan is het altijd verstandig om een zelftester te gebruiken en zo nodig de auto te laten staan. Zo voorkom je niet alleen een boete, maar belangrijker nog, dat je ongelukken veroorzaakt!

ANWB alcoholtest

Speciaal voor dit soort gelegenheden heeft de ANWB een alcoholtester ontwikkeld. Die van Alcoline doen er niks voor onder. Deze is net zo goed als de alcoholtester van de ANWB. Rij veilig en zorg dus dat je altijd een voorraadje in je auto hebt, voor het geval dat!

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook de andere artikelen uit de categorie auto.

Back To Top