skip to Main Content
Buitenhaarden

Buitenhaarden

Uniek element en een echte blikvanger

Tijdens corona heb ik mijn tuin extra leren waarderen. Doordat ik er veel tijd doorbracht, kijk ik er nu met andere ogen naar en wil ik het graag gezellig maken en minder saai. Ik ben van plan dit te doen door bepaalde plekken een functie te geven en de tuin daaromheen erop aan te passen. Nadat hier uitvoerig over te hebben nagedacht en met de nodige ideetjes van Pinterest, ben ik tot een tuinontwerp gekomen. De hoofdrol hierin is weggelegd voor een overkapping met gashaard.

Overkapping

Met de overkapping wil ik een permanente plek creëren om een gezellige zithoek neer te zetten. Zo is zijn de bank en de kussens beschermd tegen de elementen waardoor ze gewoon buiten kunnen blijven. Zo nodigt mijn tuin zowel ‘s zomers als ‘s winters uit om in te zitten.

Buitenhaard

Er zijn talloze soorten buitenhaarden zoals een open haard met rookkanaal, gashaarden, terraskachels en zelfs gaskachels. Hierbij is mijn keuze gevallen op een open haard vanwege de warme en huiselijke uitstraling. Een belangrijk pluspunt is natuurlijk dat deze ook de nodige warmte afgeeft als het ‘s avonds afkoelt. Bovendien heb ik zo de mogelijkheid om er ook in te barbecueën en dat doe ik graag.

Extra dimensie

De reden om voor een vuurelement te kiezen was eenvoudig. Vuur trekt mensen aan en zorgt voor gezelligheid en sfeer. De dansende vlammen hebben bovendien een ontspannend effect. Maar ook wanneer het vuurtje niet brand is een buitenhaard een eyecatcher die het middelpunt van mijn gezellige buitenzithoek vormt.

De juiste buitenhaard vinden

Wil je ook graag een buitenhaard? Verdiep je dan goed in de verschillende opties zodat je de juiste kiest. Oriënteren op internet en langsgaan in een showroom is een goede manier om hierachter te komen.

Wil je meer tips om je tuin gezellig te maken? Houd dan mijn blogs in de categorie tuin in de gaten.

Back To Top