skip to Main Content
Buurtapp Voorkomt Inbraken

Buurtapp voorkomt inbraken

Voorkomen is beter dan genezen

Een inbraak levert je naast een financiële strop ook een onveilig gevoel op. Het is immers geen prettig idee dat onbevoegden door je huis en spullen hebben lopen snuffelen. Om nog maar te zwijgen over de angst dat ze terugkomen. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is er tegenwoordig het nieuwste wapen tegen inbrekers: de buurtapp! Dit is een groepsapp voor uw buurt waarin buren elkaar op de hoogte stellen van verdachte situaties in hun straat of wijk.

Buurtapp opzetten

Een buurtapp is eenvoudig opgezet. Je legt contact met een aantal buren en vertelt hen wat je van plan bent. Nadat je hen hebt toegevoegd aan de groepsapp zal het nieuws over het bestaan van de app zich via via vanzelf verspreiden door de rest van de buurt.

Zo werkt een buurtapp

Een goede buurtapp heeft regels en werkt volgens de SAAR-methode:

  • S – Signaleer een verdachte situatie
  • A – Alarmeer de politie
  • A – App de verdachte situatie door in de groep
  • R – Reageer op de verdachte persoon als je zeker weet dat dat veilig is

Tip voor een succesvolle buurtapp

Houd de regie in eigen hand en laat mensen die lid willen worden eerst een verzoek indienen. Zo kun je eerst één op één uitleggen dat de app alleen bedoeld is voor verdachte situaties en niet voor lollige plaatjes en internetgrapjes. Zo blijft de app overzichtelijk en blijven mensen aangemeld omdat zij zich niet gaan ergeren aan de vele binnenkomende berichten. Bij aanhoudende ongeregeldheden zult je soms streng moeten zijn en wellicht iemand moeten verwijderen om het voortbestaan van de groepsapp in stand te houden.

Gemeente helpt je graag

Gemeenten en politie zijn blij met de app-groepen. Medewerking van burgers is immers belangrijk bij het oplossen en voorkomen van incidenten. Zij ondersteunen hier graag bij door het beschikbaar stellen van speciale verkeersborden en stickers. Zo hopen zij bij te dragen aan het afschrikken van inbrekers. Met goede sociale cohesie en degelijk hang- en sluitwerk. bent je beter voorbereid. Inbrekers zullen dan liever een buurt verder gaan of sneller worden opgepakt.

Vond je dit een leuk artikel? Ik plaats regelmatig nieuwe artikelen in mijn blog.

Back To Top