skip to Main Content
Dakschade Na Een Storm? Schakel Een Dakdekkersbedrijf In

Dakschade na een storm? Schakel een dakdekkersbedrijf in

Waarom uitstel geen optie is

Constateer je na een storm dakschade aan je huis of pand? Schakel dan zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf in om de schade te repareren. In dit artikel lees je meer over de oorzaken en de gevolgen.

Meerdere oorzaken dakschade door storm

Storm is misschien wel de grootste veroorzaker van dakschade. Bij harde wind hoor je de pannen vaak gewoon van het dak af rammelen. En soms vliegen er takken rond die op het dak terecht komen. Of er breekt er één af van een overhellende boom. Het gevolg: dakschade!

Gevolgen van dakschade

Wanneer je dakschade na een storm constateert is het verstandig om direct actie te ondernemen. Een afgewaaide dakpan is immers te overzien en snel weer teruggeplaatst of vervangen door een dakdekkersbedrijf.

Dat geldt niet voor de gevolgschade wanneer je de zaak op zijn beloop laat. Gaat het regenen? Dan valt de prijs van een dakdekker + dakpan in het niet bij de gevolgen van waterschade.

Water sijpelt niet alleen door langs het plafond en de wanden. Ook de dakisolatie moet eraan geloven wanneer deze goed nat wordt. Deze kan dan gaan schimmelen en vervolgens verschrompelen wanneer deze weer opdroogt. De isolatiewaarde is dan nulkommanul. Dat merk je geheid op de energierekening. En ook alle dakisolatie vervangen is een dure en onnodige grap.

Daarom direct actie ondernemen

Onderneem daarom zo snel mogelijk actie, wanneer je dakschade constateert. Even een snelle blik op het dak werpen is een kleine moeite na een storm, maar scheelt mogelijk een boel ellende. Een ervaren dakdekkersbedrijf heeft het dak snel weer waterdicht. Ook wanneer je schade hebt aan een plat dak, zoals op een schuur of uitbouw, kun je bij hen terecht.

Nog meer lezen? Mijn andere artikelen over wonen vind je hier.

Back To Top