skip to Main Content
De Evolutie Van Woonkamers

De evolutie van woonkamers

Woonkamer stijlen door de jaren heen

Je hoeft niet niet verder dan je woonkamer te kijken voor een weerspiegeling van de tijdgeest. De woonkamer is in de 18e eeuw ontstaan als onderdeel van de nieuwe ideeën over woninginrichting in een ‘moderne’ wereld. Eerst in Parijs, en daarna in heel Europa, werd een interieur met banken, fijne stoffen, kussens en tafeltjes de laatste mode. Maar vanaf de industriële revolutie groeide het idee van huiselijk comfort pas echt. Lees verder om meer te weten te komen over de evolutie van de woonkamer zoals we die vandaag de dag kennen!

Niet meer rond het kampvuur

Toen vrije tijd voor het eerst een begrip werd, werden ontspanning en luxe de drijfveer voor een unieke woonkamer. Hele gezinnen zouden hier samen moeten komen, zoals ze ooit deden in salons of boerderijen. In de jaren vijftig wilden mensen zich echter niet meer rond het vuur verzamelen, zoals hun ouders hadden gedaan. Ze zochten naar nieuwe manieren om te ontspannen en zo werd de bank populair in veel nieuwe woonstijlen.

Begin van een nieuwe trend

Banken werden in een mum van tijd de nieuwe rage. De modulaire bank – ook wel hoekbank genoemd – zou in 1944 zijn uitgevonden door de Amerikaanse ontwerper Harvey Probber. Als je er zelf geen hebt, ken je waarschijnlijk iemand die dat wel doet. Zijn uitvinding is een van de meest invloedrijke in de interieurwereld. Een hoekbank past in elke woonkamer en kan worden aangekleed met accessoires die je woonkamer een uitnodigende sfeer geven.

Woonkamer voor velen een luxe

In veel huizen heeft de keuken de woonkamer overgenomen als middelpunt van het huis. Omdat de stedelijke bevolking in ongekende snelheden groeit, is een speciale ruimte om te loungen voor velen een luxe geworden. Heb jij een mooi verhaal over jouw woonkamer? Deel het met mij via het contactformulier!

Back To Top