skip to Main Content
Diamond Painting

Diamond painting

Dé hobby om te ontspannen

Zoek je een nieuwe creatieve hobby waarmee je lekker tot rust kunt komen? Wat dacht je dan van diamond painting? Zelf vind ik het helemaal te gek. Laat me je meenemen in deze te gekke ontspannende wereld. Ik vertel je er hieronder alles over mijn nieuwe hobby.

Wat is Diamond painting?

Met Diamond Painting maak je een schilderij met gekleurde kristallen steentjes. Sommige mensen noemen het borduren met steentjes. Op het canvas staat het patroon duidelijk aangegeven, je precies kunt zien waar je de steentjes gelegd moet neerleggen. Het is dus eigenlijk heel simpel. Maar o, wat is het ontspannend. Heerlijk!

Starten met het maken van een schilderij

Als je een diamond painting pakket bestelt, krijg je een compleet pakket met alle benodigde materialen. Je kunt dus meteen beginnen. Eerst is het handig om overzicht te krijgen in de gekleurde steentjes, sorteer ze eventueel in een opbergdoosje en nummer de vakjes. Pak vervolgens het canvas. Het canvas heeft een patroon met een lijmlaag/kleeflaag, waar met beschermfolie overheen zit. Leg daarna het canvas op een vlakke ondergrond en kijk goed waar je wilt beginnen. Haal een klein stukje van de beschermfolie los en klap deze om. Kijk welke kleuren (codes) je nodig hebt en leg die steentjes apart. Begin dan met het leggen van één kleur. Plaats met behulp van het pincet de gekleurde kristallen steentjes 1 voor 1 op de juiste plaats op het canvas. Als je van kleur wil wisselen, kun je vanuit het bakje de steentjes makkelijk in een zakje of opbergdoosje terug leggen. Er zit een soort trechtertje aan het bakje. Druk als het nodig is de steentjes af en toe goed aan zodat deze mooi strak en netjes tegen elkaar aan komen liggen. Nu kun je stap voor stap het hele patroon vullen met de gekleurde steentjes tot je uiteindelijk een compleet schilderij hebt gemaakt.

Ook een diamond painting schilderij maken?

Het is echt heerlijk ontspannend. Neem niet weg dat het best veel concentratie kost. Ik durf wel te zeggen dat het best een inspannende manier van ontspannen is! Wil jij nu ook een diamond painting schilderij maken om te proberen hoe het is? Bestel hem dan snel. Ik hoor daarna graag wat je ervan vindt via mijn contactformulier op mijn website.

Back To Top