skip to Main Content
Eiken Kloosterdeuren

Eiken kloosterdeuren

De deuren voor iedereen die van klassiek houdt

Wat voor een interieur heb jij? En is dat jou inmiddels ook allemaal een beetje te steriel en te clean? Of laten we zeggen: een beetje erg saai? Ik durf het hier wel te vertellen. Ik heb een nieuwe hobby en ik kan er niets aan doen. Ik ben verliefd geworden op mooie klassieke eiken kloosterdeuren. Ik wil ze in huis hebben. En ik weet hoe dat moet! Ik ga je vertellen waarom ik verliefd ben en hoe ik die liefde ga uiten.

Dit maakt eiken kloosterdeuren bijzonder

Laat ik maar met de spreekwoordelijke deur in huis vallen! Eiken kloosterdeuren zijn heel anders dan gewone deuren. Zo zijn ze zowel aan de voor- als achterzijde voorzien van die prachtige, herkenbare panelen. En ze hebben van die mooie opstaande randjes rond de panelen, rond de ruitjes en aan de bovenkant van de deur. Ben jij geen liefhebber van het welbekende lichte eiken? Laat me je helpen: kloosterdeuren van eikenhout zijn namelijk prachtig geloogd. Dit geeft aan dat ze van hun eerdere verflagen zijn ontdaan en dus weer hun eigen diepe, indrukwekkende houtkleur terug hebben gekregen. Omdat de deuren soms ook nog gebeitst zijn, is de kleur soms net wat dieper, wat voor een nog luxer geheel zorgt. Ik hou ervan!

Profiteer van de hoogstaande kwaliteit van eiken

Een andere reden dat ik kies voor oude eiken kloosterdeuren, is dat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Het eikenhout maakt de deuren zeer sterk en duurzaam. Dat is ook wel terug te zien aan hun leeftijd. Kloosterdeuren komen meestal uit eeuwenoude kloosters in Frankrijk. Dat de deuren er nu nog zo prachtig en gezond uitzien, betekent dat ze de tand des tijds dus prima doorstaan! Maar dat betekent dus niet dat je oude meuk in huis hoeft te nemen. Je kunt ze eenvoudig een frisse make-over geven. Kloosterdeuren zijn op diverse manieren af te werken. Denk aan de scharnieren, de deurkrukken en eventuele sleutelrozetten. En wat dacht je van het glas in lood in de ruitjes?

Zoek ook een aanbieder van eiken kloosterdeuren

Wil jij, net als ik, jouw liefde voor bijzondere eiken kloosterdeuren kunnen uiten? Ga dan nu alvast op zoek naar een aanbieder van eiken kloosterdeuren Bij zo’n specialist kun je ook heel veel inspiratie opdoen. En vergeet geen vragen te stellen over alle mogelijkheden in afwerking, toepassing en onderhoud.

Vond je dit een nuttig artikel? Ik hoor graag of ik je echt geïnspireerd heb. Stuur me een bericht via het contactformulier op mijn site.

Back To Top