skip to Main Content
Fietssleutel Kwijt?

Fietssleutel kwijt?

Waarom voor fietssleutel de slotenmaker inschakelen?

Gebruik jij je fiets ook elke dag voor je werk, school of supermarkt? En zet jij dan ook altijd je fiets netjes op slot? Dat is verstandig, want je hebt je fiets best vaak nodig en je wilt niet dat hij gestolen wordt. Toch? Maar wat doe je als je merkt dat je je fietssleutel bent kwijtgeraakt? Ga je dan zelf je fietsslot openbreken, of schakel je de hulp van een slotenmaker in?

Extra fietssleutels

Heb je een nieuwe fiets? Zorg dan dat je voorbereid bent op dat je op een gegeven moment je fietssleutel kwijt raakt. Je bent heus de enige niet! Maar je bent dan waarschijnlijk wel een van weinigen die een extra sleutel heeft en ook weet waar die ligt. Als je een nieuwe fiets en/of een nieuw slot koopt, krijg je altijd twee sleutels voor het slot. Dat is niet voor iedereen voldoende. Laat dan meteen voldoende reservesleutels maken bij een slotenmaker. Wie kiest voor een slot van een duurder merk zoals AXA, kan aan de hand van het serienummer een nieuwe sleutel aanvragen. Vraag bij aankoop van een duurder slot meteen een paar kopieën aan van je fietssleutels. Laat je je fiets verzekeren? Dan moet je bij diefstal van je fiets steeds twee originele sleutels kunnen voorleggen. Bewaar die fietssleutels thuis en gebruik alleen de aangevraagde kopie, zo kun je op een later moment nog steeds je verzekering aanspreken.

Toch je sleutel kwijt, wat nu?

Heb je geen reservesleutel of geen duurder fietsslot met een serienummer? Dan is er een andere oplossing nodig om weer te kunnen fietsen. Je kunt zelf proberen om je slot open te breken. Maar of dat nu zo handig is. Je hebt er vaak wel wat gereedschap voor nodig. Hoe veiliger de bescherming van je fiets, hoe moeilijker het is om je slot te openen. Je valt op straat al snel op als je met een metaalzaag of een slijptol aan de slag gaat om je eigen fietsslot te openen. Voor je het weet komt oom agent langs en wordt je opgepakt.

Slotenmaker voor fietsslot openmaken

Nadeel van zelf je fietsslot met geweld openen is dat je het slot stuk maakt en dat je een nieuw slot moet kopen. Het beste is dus om een slotenmaker in te schakelen. Deze is bedreven in het betrouwbaar en professioneel open maken van allerhande sloten of dat nu gaat om een voordeurslot of een fietsslot.

Nuttig artikel? Laat het me weten via het contactformulier op mijn website.

Back To Top