skip to Main Content
Het WK-voetbal Komt Eraan!

Het WK-voetbal komt eraan!

Wij houden van Oranje

Momenteel hangen de vlaggen op zijn kop in ons gepolariseerde landje. Veel mensen hebben sympathie voor de boeren en andere protesten, maar storen zich er toch aan dat onze nationale driekleur op zijn kop hangt. Voor al deze mensen gloort er hoop aan de horizon, want het WK voetbal nadert! Weldra zal het hele land weer herenigd zijn, wappert onze nationale driekleur weer zoals het hoort en vieren we enkele weken later hopelijk onze eerste WK-winst!

Feeststemming in het hele land

Gevoetbald wordt er het hele jaar door, soms is het haat en nijd, maar wanneer Oranje speelt is de sfeer altijd top! Het hele land verenigt zich, welke geschillen er het afgelopen jaar ook waren, het hele land staat schouder aan schouder.

Hoe een klein land groot kan zijn

Hele straten worden versierd met oranje vlaggetjes, overal wappert onze nationale driekleur en we zingen de Oranje hits van André Hazes. Zelden is de sfeer in ons land beter dan tijdens een WK voetbal, vooral als we winnen!

Mocht je de jaren ’80 niet bewust hebben meegemaakt en wordt dit je eerste WK? Vergeet het Wilhelmus, ‘Nederland oh Nederland’ van André Hazes is ons ware volkslied. Neem de eerste drie coupletten goed in je op en realiseer je dat we het altijd samen zullen moeten doen in ons koude kikkerlandje.

Samen zijn we sterk
Eendracht maakt machtig
Hoe een klein land groot kan zijn
Is dat niet prachtig

Nederland Oh Nederland
Jij bent een kampioen
Wij houden van Oranje
Om zijn daden en zijn doen

Straks als het rood wit blauw
Voor ons wordt gehesen
Dan zijn wij een groot gezin
Met goud zijn wij geprezen

Help mee, zorg voor een goede sfeer

Draag bij aan de goede sfeer in ons land en maak je straat oranje. De eerste wedstrijd van Nederland is al op 21 November. En vergeet ook onze nationale driekleur niet in huis te halen en hem correct op te hangen natuurlijk, al is het maar voor even.

Heb jij nog leuke ideeën om de straat te versieren tijdens het WK? Deel ze met me via het contactformulier.

Back To Top