skip to Main Content
Hoe Bewaren Horecaondernemers Producten Tijdens De Lockdown?

Hoe bewaren horecaondernemers producten tijdens de lockdown?

Noodzaak van een koelcel voor horeca

Ik ben me tijdens deze tweede (semi-)lockdown al behoorlijk aan het vervelen in deze rare corona tijd. Jij ook? Hoe kom jij je tijd door? Ik maak me inmiddels best veel zorgen over de horeca-ondernemers die al voor de tweede keer hun zaken hebben moeten sluiten. Hoe overleven ze dat in hemelsnaam? Ik heb geen idee, jij wel? En, misschien heel gek, hoe bewaren ze al die producten die wij als klanten moesten opeten of opdrinken? Is dat wel te doen? Ik ben eens gaan navragen: voor het bewaren van verse producten hebben zij allemaal een speciale koelcel voor horeca. Maar of die nu soelaas biedt bij een lange sluiting… ik vraag het me af…

Hoofd boven water houden

Het is niet makkelijk om in deze tijd een horecazaak te hebben. Alle inkomsten vallen in een keer weg en alle vaste kosten lopen gewoon door, zoals huur of pacht, personeelskosten en gas-, water- en licht rekeningen. Hoe houden zij het hoofd boven water? En dan nog: wat gebeurt er met alle verse voedsel- en drank voorraden?

Overheidssteun

Ik heb me door de eigenaar van mijn favoriete eetcafé laten bijpraten over hoe ze de lockdown overleven? Ze kunnen gelukkig een beroep doen op de geboden overheidssteun. Maar of dat op termijn helpt om de zaak overeind te houden, durft hij niet te zeggen. En wat te doen met alle voedselvoorraden, was mijn volgende vraag. Hij vertelde me dat een serieuze horeca-ondernemer altijd een speciale koel- of vriescel voor horeca in zijn zaak heeft. Deze koelcellen / vriescellen zijn anders dan cellen voor bijvoorbeeld drankhandelaars, bloemisten en voor groente en fruit.

Waarom een koelcel voor horeca?

Maar waarom is dat eigenlijk? Dat is zo omdat in de horeca voedselveiligheid voorop staat. Veel verse producten (zoals vlees) moeten meer dan koel worden opgeslagen om hun kwaliteit te behouden. In de horeca heeft een koelcel een groter koelvermogen nodig. Verse producten kunnen dan snel verwerkt en bewaard worden op de juiste temperatuur. Top dus, maar of hij daarmee zijn producten zo lang kan goed houden. Ik weet het niet. Hopelijk kunnen ze in ieder geval hun hoofd koel houden in de periode. Dat zou ik al een hele prestatie vinden.

Wil jij reageren op mijn persoonlijke blogs? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier op mijn website.

Back To Top