skip to Main Content
Hoe Kan Je Kalkaanslag Voorkomen?

Hoe kan je kalkaanslag voorkomen?

Tips om kalkaanslag te voorkomen

Heb jij ook last van kalkaanslag in de douche? Of in de keuken? Misschien zelfs wel in de waterkoker? Overal waar water gebruikt wordt, kan kalkaanslag optreden. En natuurlijk zit je hier niet op te wachten. Maar hoe kun je kalkaanslag voorkomen? Want in het geval van kalkaanslag geldt zeker dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom geef ik je een aantal tips om kalkaanslag tegen te gaan.

1. Was niet te heet

Kalkaanslag gaat sneller bij verhitting. Want op warme plekken verdampt water sneller, waardoor je eerder kalkrestanten aantreft. Doe de was daarom op 30 of 40 graden in plaats van 60 of 90 graden. De meeste wasmiddelen zorgen er ook op deze temperaturen voor dat de was goed schoon wordt.

2. Spoel de douche na het douchen met koud water

De volgende tip is om na het douchen de douche met koud water na te spoelen. Hierdoor verklein je de kans op verdamping en afzetting van kalk.

3. Droog de douche

Ook deze tip heeft betrekking tot de douche. Zorg ervoor dat je na het douchen met een trekker de douche droog maakt. Of doe dit nog grondiger en gebruik een handdoek om de kranen en wanden van de douch te drogen. Ook hierdoor voorkom je dat je kalkaanslag in de douche krijgt.

4. Schaf een waterontharder aan

De laatste tip, en eigenlijk ook de beste, is om een waterontharder aan te schaffen. Een waterontharder haalt kalk uit het water door de bestanddelen van kalk (calcium en magnesium) uit het leidingwater te filteren. Hierdoor blijven de douche, wasmachine, waterkoker en alle andere huishoudelijke apparaten vrij van kalk. Dus met een waterontharder heb je nooit meer last van kalkaanslag en blijven alle apparaten die water nodig hebben optimaal werken. Wil je kalkaanslag voorkomen door een waterontharder te kopen? Ga dan op zoek naar een goede aanbieder van waterontharders. Hier kun je ook bij terecht voor de installatie van de waterontharder.

Heb je nog vragen? Of heb je andere tips voor het voorkomen van kalkaanslag? Laat het me weten via het contactformulier.

Back To Top