skip to Main Content
Iets Anders Dan Witte Tegels In De Badkamer?

Iets anders dan witte tegels in de badkamer?

Wat wilt u dan wel op de muren?

Het klinkt veel mensen bekend in de oren. Die oude witte badkamertegel bent u wel zat. Maar wat wilt u ervoor in de plaats? Want een badkamer is wel een natte ruimte dus niet alles is mogelijk. We geven u een vijftal opties om uw badkamer een originele nieuwe look te geven. Lees snel verder.

1. Badkamertegels

Toch weer tegels? En waarom ook niet, tegels hoeven helemaal niet saai te zijn. Tegels zijn er in diverse afmetingen, verschillende vormen, kleuren, glanzend en in mat. En het hoeft helemaal niet rechttoe rechtaan. Met een visgraat of achthoekige tegels kunt u de mooiste dingen creëren.

2. Beton Ciré

De industriële betonlook uit de woonkamer kunt u gewoon doortrekken in de badkamer (en ook in de keuken). Want dit pleistermateriaal is waterdicht en dus goed te gebruiken in de badkamer. Bovendien is het niet alleen in betongrijs leverbaar, maar ook in kleuren. Dat geeft een heel andere uitstraling dan de standaard betegelde badkamer.

3. Tadelakt

Tadelakt is kleurrijker en iets duurder dan Beton Ciré. Het is ook een pleistermateriaal, maar dan van kalk. Dit werkt vochtregulerend en werd vroeger ook veel in badhuizen gebruikt. Het is dus ook zeker geschikt voor in een badkamer.

4. Behang

Behangen in de badkamer? Jazeker! Er is tegenwoordig vochtafstotend behang en dit kunt u gewoon in de bouwmarkt kopen. Zolang dit niet in de natte delen van uw badkamer wordt geplakt heeft u er een originele optie bij.

5. Verf

Zelfs verven is mogelijk in de badkamer. Zolang u maar kiest voor een waterafstotende verf – en dit alleen gebruikt op de droge delen van de badkamer – heeft u er een optie bij. Zo hoeft u niet de hele badkamer te laten betegelen. Dit is een stuk goedkoper en u geeft een ruime keuze aan kleuren.

Wat gaat het worden?

Zo, u heeft er een heleboel opties bij. Het enige dat de keuzes gemeen hebben is dat uw badkamermuren na het verwijderen van de tegels moeten worden gestuct voor een vlakke ondergrond. Hiervoor roept u de hulp in van een stukadoor in Houten.

Vond u dit een interessant artikel? Meer blogs met het onderwerp eigen huis vindt u in de categorie wonen.

Back To Top