skip to Main Content
Jezelf Blijven Ontwikkelen – 5 Praktische Tip

Jezelf blijven ontwikkelen – 5 praktische tip

Hoe kun je blijven groeien?

‘Stilstand is achteruitgang’, wordt wel eens gezegd. Wie vooruit wil in het leven moet zichzelf blijven ontwikkelen. Verbreed je kennis, doe nieuwe ervaringen op en leer bijzondere vaardigheden. Zo blijf je groeien en word je een mooier mens. Lees hier 5 praktische tips om jezelf verder te ontwikkelen.

1. Formuleer een doel

De eerste tip voor persoonlijke groei is: formuleer welke doelen je wilt behalen. Wil je je richten op het vergroten van je kennis? Op meer rust of een verandering in je gewoontes? Door helder te hebben wat je wilt bereiken met je zelfontwikkeling kun je gericht aan de slag gaan.

2. Broeden op een leuker leven

Jelle Hermus is auteur en oprichter van SoChicken. Een website met als motto: broeden op een leuker leven. Op zijn website vind je veel tips voor zelfontwikkeling. Leer hier over:

  • Gezond zijn
  • Gelukkig zijn
  • Vrij zijn
  • Liefdevol zijn
  • Succesvol zijn
  • Bewust leven

3. Leef je mooiste leven

Leef je mooiste leven is een podcast die ik iedereen die met zelfontwikkeling bezig is, kan aanraden. Het is een inspirerende podcast over uiteenlopende onderwerpen. Sowieso is een podcast luisteren een goed idee. Er zijn tegenwoordig oneindig veel opties waardoor je je kunt verdiepen in allerlei thema’s.

4. Gebruik de Google Werkplaats

De digitale werkplaats van Google is een vrij nieuw platform met online cursussen. Ze zijn vooral gericht op groeien in je carrière en het ontwikkelen van je bedrijf. Er zijn interessante cursussen op het gebied van online marketing, technologie en persoonlijke ontwikkeling. In sommige gevallen krijg je zelfs een officieel certificaat.

5. Volg een cursus persoonlijke ontwikkeling

Het is goed om te weten wat je sterke en zwakke punten zijn. Zo weet je waar nog groei mogelijk is. Er zijn verschillende ontwikkel programma’s die je hierbij kunnen helpen. In deze cursussen leer je je competenties kennen, je drijfveren en je zwakke punten. Een dergelijk programma is dus een heel interessant startpunt wanneer je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Wat doe jij om jezelf uit te blijven dagen? Ik hoor het graag! Dus laat het weten via het contactformulier.

Back To Top