skip to Main Content
Letselschade Na Verkeersongeval In Gelderland

Letselschade na verkeersongeval in Gelderland

Schakel een letselschadeadvocaat in Gelderland in

Het aantal verkeersongelukken neemt jaarlijks nog steeds toe. Oorzaken: auto’s die te hard rijden, fietsers die niet goed opletten, of gewoon puur ongeluk hebben. Hoewel er veel kan worden gedaan om het te voorkomen, is het vaak toch een kwestie van pech. Maar door deze pech lopen wel veel mensen letsel op. En het kan soms vele jaren duren voordat het slachtoffer van letselschade een vergoeding krijgt. Hoe zorg je ervoor dat je als slachtoffer netjes en fair wordt behandeld? Lees onze tips voor aansprakelijkheids- en letselschadeclaims.

Wat noemt men letselschade?

Letselschade is schade aan het lichaam die klachten veroorzaakt. Dat letsel kan het gevolg zijn van een fietsongeluk, een scooterongeluk of een auto-ongeluk. Bij persoonlijk letsel is wellicht een schadevergoeding mogelijk. De schade kan bestaan uit materiële schade of immateriële schade. Er wordt onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld inkomen en medische kosten of rouw en pijn. Voor welke vergoeding je in aanmerking komt, hangt af van de aard van het letsel.

Aansprakelijkheid voor letselschade

Heb je een ongeval gehad waarbij je letsel hebt opgelopen? Dan is het van belang dat je de veroorzaker zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. Dit kan schriftelijk via het declaratieformulier of de MobielSchadeMeld app. Zo kunnen alle – tot op zekere hoogte – redelijk te noemen kosten op de aansprakelijke partij worden verhaald. Datzelfde geldt voor de rechtsbijstand.

Tips bij letselschade claim

Wil je aanspraak maken op vergoeding van letselschade die je hebt opgelopen bij een verkeersongeval? Zorg dan dat je voldoende bewijs hebt. Maak een verslag van de gebeurtenissen en vraag mensen die het gezien hebben om te getuigen. Raadpleeg ook aan arts om de aard van de verwondingen te laten bekijken. Je kunt de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk stellen via het schadeformulier. Is deze doorgereden? Dan kun je terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Zoek daarnaast altijd een goede letselschade advocaat in Gelderland die je tijdens het proces kan bijstaan.

Vond je dit een nuttig artikel? Ik hoor het graag van je. Stuur me jouw verhaal via het contactformulier op mijn blogsite.

Back To Top