skip to Main Content
Maagklachten Vanwege De Helicobacter Pylori Bacterie

Maagklachten vanwege de helicobacter pylori bacterie

De oorzaak van veel maagklachten

Ruim dertig procent van de Nederlanders die last hebben van maagklachten dragen de helicobacter pylori bacterie met zich mee. Deze bacterie zit meestal in het slijmvlies van de maag en kan maagklachten of een maagzweer veroorzaken. In dit blog geef ik meer informatie over helicobacter pylori en vertellen ik over een betrouwbare test voor helicobacter pylori. Voor meer interessante artikelen over gezondheid kun je hier op mijn website terecht!

Wat is helicobacter pylori?

De helicobacter pylori bacterie komt bij de meeste mensen van nature voor in de maag en heeft ook een aantal gunstige eigenschappen. Tot kort geleden maakte de meeste mensen op jonge leeftijd een infectie van deze bacterie door. Deze infectie beschermt tegen herbesmetting en verkleint de kans op astmatische klachten. Het is nog niet wetenschappelijk aangetoond waarom de helicobacter pylori bacterie bij sommige mensen wel voorkomt en bij andere niet, en ook niet waarom deze bacterie niet bij iedereen voor klachten zorgt.

Symptomen van helicobacter pylori

In sommige gevallen zorgt de aanwezigheid van de helicobacter pylori bacterie voor maagklachten of een maagzweer. Dit brengt de volgende symptomen met zich mee:

  • Brandend maagzuur
  • Pijn in het bovenste gedeelte van de buik
  • Oprispingen
  • Een opgeblazen gevoel
  • Misselijkheid
  • Braken
  • Snel vol zitten na het eten

Wil je weten of de helicobacter pylori bacterie bij jou aanwezig is? Met een test is dit eenvoudig te achterhalen. De ontlastingstest is een betrouwbare manier om aan te tonen of de bacterie in het maagslijmvlies aanwezig is.

Back To Top