skip to Main Content
Natuursteen Beschermen: Zo Houd Je Het Mooi

Natuursteen beschermen: zo houd je het mooi

Maak je natuursteen onderhoudsvrij

Natuursteen is een prachtige en populaire keuze voor vloeren, muren en werkbladen in woningen. Het voegt een enorme waarde toe aan je interieur en geeft je huis een stijlvolle, tijdloze uitstraling. Een van de voordelen van natuursteen is dat het met de juiste maatregelen weinig onderhoud vergt. In deze blogbijdrage bespreken we hoe je natuursteen moet onderhouden om het er op zijn best uit te laten zien!

Hoe kun je natuursteen beschermen?

Natuursteen is een mooi en duurzaam materiaal dat elegantie kan toevoegen aan elk huis. Het vereist echter speciale zorg om het er op zijn best uit te laten zien en mooi te houden. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van natuursteen:

  • Reinig stenen oppervlakken regelmatig met een milde zeep en warm water. Zorg ervoor dat je alle zeepresten wegspoelt om beschadiging van de afwerking te voorkomen.
  • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponsjes, aangezien deze het oppervlak van de steen kunnen beschadigen.
  • Als er gemorst wordt, veeg dit dan onmiddellijk weg om vlekken te voorkomen. Bij hardnekkige vlekken kan het nodig zijn een vakman in te schakelen.
  • Bescherm natuursteen tegen direct zonlicht en warmtebronnen, aangezien dit kan leiden tot verbleking en verkleuring.

Door deze eenvoudige tips op te volgen, zorg je ervoor dat je natuursteen er jarenlang mooi blijft uitzien.

Natuursteen onderhoudsvrij maken met de juiste sealer

Hoewel natuursteen beschermen eenvoudig is, is het wel intensief. Gelukkig is het mogelijk om het onderhouden van natuursteen drastisch te beperken en het nagenoeg onderhoudsvrij te maken. Dit doe je door het natuursteen af te (laten) dichten met een sealer om het te beschermen tegen vlekken en andere schade. Dit is een dun laagje coating dat het natuursteen beschermt tegen vlekken en beschadigingen. De sealer moet vaak om de 6 maanden opnieuw worden aangebracht. Maar in de tussentijd is je natuursteen beschermd en kun je het af met minimaal onderhoud.

Er zijn veel verschillende sealers verkrijgbaar, dus zorg ervoor dat je er één kiest die speciaal voor natuursteen is ontworpen. Met de juiste sealer en onderhoud kan natuursteen er jarenlang mooi blijven uitzien.

Vond je dit een interessant artikel? Meer blogs met woontips vind je in de categorie wonen.

Back To Top