skip to Main Content
Ongedierte Melden Aan De Gemeente

Ongedierte melden aan de gemeente

Ongedierte in de wijk

Ongedierte in huis is ongelofelijk vervelend. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Heb je muizen op zolder? Of heb je last van kakkerlakken of zilvervisjes? Dan moet je daar zelf een ongediertebestrijder voor in de arm nemen om je te helpen. Maar wat moet je doen als je ongedierte aantreft in je wijk? Dan hoef je hier niet zelf mee aan de slag te gaan om dit te bestrijden, maar kun je de gemeente inschakelen om dit op te lossen. Lees hier wat je kunt doen aan ongedierte in de wijk en wanneer je ongedierte moet melden bij de gemeente.

Last van marters of vleermuizen?

Vliegen er veel vleermuizen rond in de wijk en ervaar je hier overlast van? Dan mag je niet zelf iets doen om de vleermuizen weg te jagen of te vangen. Hetzelfde geldt voor steenmarters. Deze dieren kunnen zeker voor overlast zorgen, maar mogen niet zomaar bestreden worden. Dit zijn namelijk beschermde diersoorten. Daarom moet je overlast van deze dieren melden bij de gemeente. Zij pakken vervolgens het probleem aan.

Ratten en faraomieren in de wijk

Signaleer je bijzonder veel ratten en faraomieren in de wijk? Ratten kunnen schade veroorzaken, ziektes overbrengen en vlooien of teken met zich meebrengen. Ze verspreiden zich snel door de buurt en kunnen de hele wijk teisteren. Hetzelfde geldt voor faraomieren. Deze gelige mieren zijn heel klein, maar kunnen zich zelfs via de verwarmingsbuizen verspreiden. Signaleer je ergens ratten en faraomieren? Bij de gemeente kun je ongedierte overlast melden, zodat ze snel bestreden kunnen worden.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen wat betreft ongedierte. Dus wat doet jouw gemeente of wijk om ongedierte tegen te gaan? Laat het weten via het contactformulier.

Back To Top