Ook last van cellulitis?
Wat te doen tegen cellulitis
Heb je last van cellulitis ofwel van die vervelende putjes of bultjes op voornamelijk je bovenbenen? In dit blog lees je meer over wat cellulitis is, hoe je het kunt voorkomen en vooral hoe je het kunt behandelen. Want daar is eigenlijk elke vrouw wel nieuwsgierig naar, toch? Lees dan snel verder.
Wat is cellulitis?
Cellulitis komt bij wel 90% van alle vrouwen voor. De aandoening kan op verschillende plekken voorkomen, maar ontstaat in de meeste gevallen rond de benen, de dijen en de billen. Op deze plekken is de bloedcirculatie zwak, waardoor het lichaam er extra vet ‘verzamelt’. Daarbij ontstaat er, ook door vocht en afvalstoffen, in de loop van de tijd een laagje bindweefsel dat de cellulitis zichtbaar maakt. De huid krijgt dan een ongewenst bobbelig, oneffen uiterlijk. In de volksmond wordt het ook wel een ‘sinaasappelhuid’ genoemd.
Oorzaken van cellulitis
Er wordt veel beweerd over de oorzaak van cellulitis, maar het meeste wat je hoort en leest is eigenlijk klinkklare kletskoek. Op dieet gaan en veel sporten is absoluut geen garantie voor het wegblijven van cellulitis. Ouder worden is eigenlijk de voornaamste oorzaak van het krijgen van cellulitis. Naarmate je ouder wordt vermindert de elasticiteit van je huid. Roken is in dat geval ook vaak een grote boosdoener.
Cellulitis te lijf gaan
Cellulitis kun wel bestrijden, maar hoe ga dat probleem te lijf? Rustig sporten is altijd een goede manier om vet te verbranden. Dat is één. Stap twee is wellicht massage. Sporten en masseren kunnen hand in hand gaan. Want wat is nu fijner dan je spieren en huid verwennen met een massage? Massages stimuleren de bloeddoorstroming en het afvoeren afvalstoffen. Maar daarmee ben je er waarschijnlijk nog niet. Wat kun je nog meer doen?
Lipomassage ofwel huidgymnastiek
Een anti cellulitis behandeling met endermologie (lipomassage) werkt zeer efficiënt. Bij deze methode worden de huid, het onderhuids bindweefsel en de onderhuid diep gemasseerd en daardoor losser gemaakt. De huid wordt als het ware omhoog gezogen en vervolgens op- en afgerold. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en onderliggende bindweefsels hersteld, de stofwisseling positief beïnvloed en worden meer afvalstoffen en vocht afgevoerd. LPG Endermologie/lipomassage wordt zelfs door veel mensen als aangenaam ervaren vanwege het intense massagegevoel op de huid.
Vond je dit een interessant verhaal? Ik hoop het. Wil je me dit laten weten via het contactformulier? Ook als je het geen handig verhaal vond, hoor ik dat graag van je.