skip to Main Content

Rituelen en runen: met deze voorwerpen kom je dichter bij jezelf en de natuur

Benodigdheden voor heksen

Door het internet wordt wicca nog altijd steeds populairder. Dat komt door verschillende factoren, waaronder het veranderende klimaat. Wicca is een religie die de natuur aanbidt. Niet alleen God wordt erkend maar ook Moeder Aarde. Wicca wordt vaak ook wel moderne hekserij genoemd. Voel jij je aangetrokken tot deze religie? Je hebt helemaal niets nodig om ermee te beginnen, maar er zijn wel een aantal runen en andere benodigdheden die je kunnen helpen wanneer je interesse hebt in wicca.

Runen sets

Voor veel moderne heksen zijn runenstenen onmisbaar. Runen worden voor veel verschillende dingen gebruikt. Zo kun je ze gebruiken voor runeleggen. Hierbij gebruik je een fluwelen zakje om je runenstenen te bewaren. Concentreer je op een bepaalde vraag, of een bepaald onderwerp waar je inzicht in wilt krijgen. Dan pak je een runesteen uit het zakje. Je legt het op een werpkleed, met de rune naar beneden. Draai hem vervolgens om. De rune staat symbool voor je probleem of vraag. Het symboliseert de situatie, maar ook de oplossing. Vaak geeft de rune inzicht in hoe je het verder aan kunt pakken.

Pendel

Een pendel is, heel simpel, een gewichtje aan een ketting. Het gewichtje is vaak in de vorm van een kegel of bol, en heeft een scherpe punt onderaan. Het is gemaakt van glas, metaal of edelsteen. Door een vraag te stellen en het pendel vervolgens op een bepaalde manier te slingeren, kun je ‘ja’, ‘nee’ of ‘weet niet’ antwoorden krijgen. Het is belangrijk dat je duidelijke vragen stelt die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Stel niet meer dan één vraag tegelijk.

Heksenspiegels

Spiegels spelen een heel belangrijke rol voor heksen en binnen de wicca. Dat komt door de techniek van het schouwen. Hierbij kijk je een lange tijd naar een reflecterend oppervlak .Dat kan bijvoorbeeld een kristallen of glazen bol zijn, maar het kan ook met een heksenspiegel. Je kijkt net zo lang naar een punt totdat je beelden met antwoorden uit het reflecterende oppervlak uit kunt maken.

Ben jij bezig met wicca, en is er een object waar je echt niet zonder kunt? Neem contact op en laat het ons weten!

Back To Top