skip to Main Content
Rustieke Tuinlantaarns En Buitenlantaarns Passen Overal

Rustieke tuinlantaarns en Buitenlantaarns passen overal

Meer aandacht voor de ‘klassieken’

Ik luister graag met mijn ogen en vind daarom dat rustieke tuinlantaarns en buitenlantaarns meer aandacht verdienen. Daarom ga ik hieronder in mijn blog een pleidooi houden voor de fraai vormgegeven en rustieke tuinlantaarns van ‘vroeger’. Niet omdat vroeger alles beter was, maar wel mooier.

Fraaie rustieke tuinlantaarn en buitenlantaarns, die wil ook!

Je hoeft het natuurlijk niet met me eens te zijn, maar als ik luister met mijn ogen, geef ik daar graag gehoor aan en dat deel ik dat graag in blogs op mijn website. Zo vielen mijn ogen onlangs op een aantal fraaie rustieke tuinlantaarn en buitenlantaarns. Ze stonden weliswaar in de tuin van een zeer fraaie klassieke boerderij op het platteland, maar toch… Ik dacht: ‘wat zou het gaaf zijn als ik thuis – in de stad – ook zulke fraaie tuinverlichting zou hebben’. Ik ben op zoek gegaan en kwam een aantal fraaie voorbeelden tegen.

Gietijzeren buitenlantaarns

Zo zag ik gietijzeren buitenlantaarns. Gietijzer is een in vormen gegoten legering van ijzer, mangaan, koolstof en silicium. Het heeft een kenmerkend ruw oppervlak. Gietijzer geeft een nostalgische sfeer, het is sterk en gaat jarenlang mee. Het materiaal is goed bestand tegen weer en wind en is daarmee ook ideaal voor een buitenlantaarn. En waar kon ik die vinden?

Hoe plaats ik authentieke buitenlampen

Het vinden van een mooie rustieke buitenlantaarns is 1. Het plaatsen hiervan is vers 2. Hoe heb ik het meeste profijt van mijn fraaie aankoop? Je kunt ze dus op verschillende manieren plaatsen. Zo werken ze heel goed als verlichting van je tuin wanneer het donkerder wordt. Dat geeft direct sfeer. Maar ze staan ook prachtig naast het pad of paadjes in je tuin. Ook leuk is een met een tuinlantaarn een idyllisch plekje creëren door de lamp bijvoorbeeld naast een tuinbankje te zetten. Ach, eigenlijk zijn er zovele toepassingen voor buitenlantaarns. Ze passen eigenlijk overal. Het leukste blijft toch wel dat je oude tijd kunt laten herleven door het gebruik aan klassieke producten en materialen. Ook al zijn ze nieuw gemaakt!

Vind de specialist bij jou in de buurt

Er zijn diverse vakspecialisten die gietijzeren buitenlantaarns in het assortiment hebben. Je kunt ze vast wel ergens in de buurt vinden. Lukt dat niet? Stuur me dan een bericht en ik zal het je verklappen. Heb jij tips voor mij? Ik zie graag verschijnen via het contactformulier hier op de website.

Back To Top