skip to Main Content

Huidige trends in huis- en tuinverlichting

Wat licht met je omgeving kan doen

In de donkere dagen voor het einde van het jaar wordt het verlichten van huis en tuin een steeds belangrijker onderwerp. Zeker omdat verlichting voor sfeer zorgt. Zo kunnen gekleurde lampen de stemming in huis bepalen en kunnen grondspots een kleine tuin ineens een stuk groter doen lijken. De huidige trends variëren tussen opvallende lampen en heel subtiele verlichting. Wil je weten wat je komend seizoen kunt verwachten? In dit blog licht ik de huidige trends van dit moment uit!

Van tweedehands tot high-tech

Een upgrade in de verlichting van je huis en tuin hoeft geen bakken met geld te kosten. Sterker nog, het is nu juist helemaal trendy om met gemixte stijlen te werken. Kijk eens rond bij een tweedehands winkel voor een klassieke stalamp. Combineer deze vervolgens met een moderne hanglamp in dezelfde kleur en aanschouw het magische effect! Steeds vaker wordt gekozen voor decoratieve verlichting, waarbij warm licht de boventoon voert. Voel je meer voor een moderne uitstraling? Bekijk dan eens de mogelijkheden van slimme verlichting. Door verschillende lampen samen te laten werken, pas je in één oogopslag de sfeer in huis aan voor elke gelegenheid.

Vreemde vogels schijnen het helderst

Een hanglamp gemaakt van stalen draden en bronzen details. Klinkt dat vreemd? Vind ik niet. Klassieke materialen en kleuren als goud, brons en metaal zijn helemaal van nu. Ook glazen verlichting krijgt een comeback. Zo kun je kiezen uit verschillende glazen lampomhulsels met allerlei bloemenprintjes. Juist deze materialen zorgen voor een exotische uitstraling. Een leuke toevoeging in moderne wooninrichtingen die bijvoorbeeld veel exotische kamerplanten hebben. Laat die jungle trouwens maar komen, want lampenhouders in de vorm van apen, nijlpaarden en vogel zijn ook helemaal in! En ook leuk daarbij is deze Riverstone gardenlamp. Maar ja, dat is mijn mening! Wat is de jouwe? Vertel het me via het contactformulier!

Back To Top