skip to Main Content
3 Veelgestelde Vragen Over Outplacement

3 veelgestelde vragen over outplacement

Wat is een outplacement traject?

Outplacement is een term die vaak om de hoek komt kijken bij een ontslag om bedrijfseconomische redenen. Omdat de benodigde kennis vaak niet in huis aanwezig is, wordt dit doorgaans uitbesteed aan een externe partij. Is dit iets om bang voor te zijn? In dit blog beantwoorden we de drie meest gestelde vragen over outplacement.

1. Wat is outplacement?

Outplacement is is een andere naam voor werk-naar-werk-begeleiding. Het bevat alle hulp die een werknemer na ontslag ontvangt om een nieuw inkomen te verwerven. Dit kan zowel hulp bij het vinden van een nieuwe baan betreffen als ondersteuning bij het opstarten van een eigen bedrijf. Dit soort trajecten komt vaak voor bij krimp van een bedrijf, reorganisaties of een aanstaand faillissement.

2. Wat zijn de voordelen voor de werkgever?

Een werkgever weet vaak prima hoe hij zijn of haar bedrijf moet runnen, een medewerker ontslaan en naar ander werk begeleiden is vaak een ander verhaal. Door dit uit te besteden aan een specialist bespaart een werkgever doorlopende loonkosten. Daarnaast voorkomen ze zo dat een dreigend ontslag van één of meerdere medewerkers ten koste van de werksfeer gaat.

Ook getuigd het van goed werkgeverschap om je werknemers waar geen toekomst meer is bij het bedrijf, niet te laten vallen en naar een nieuwe baan te (laten) begeleiden.

3. Wat zijn de voordelen voor de werknemer?

Een outplacementtraject biedt een werknemer meer zekerheid op een zachte landing na ontslag. Veel mensen hebben namelijk moeite met solliciteren of weten simpelweg niet wat ze leuk vinden, wat het zoeken naar een nieuwe baan bemoeilijkt. Met outplacement wordt voorkomen dat mensen uitvallen en financieel in de problemen komen.

Zachte landing

Outplacement is geen keihard saneringstraject om van een werknemer af te komen. Je kunt het beter zien als een nette manier om uit elkaar te gaan, waarbij de werkgever de werknemer niet aan zijn lot overlaat, maar zorgt voor een zachte landing.

Wil je meer weten over outplacement? Neem dan eens een kijkje op de website van een outplacement specialist in Rotterdam

Heb je vragen, opmerkingen over dit artikel of ervaringen met outplacement die je met me wilt delen? Stuur ze me toe via het contactformulier.

Back To Top