skip to Main Content
Waar Kun Je Een Douglas Overkapping Kopen

Waar kun je een douglas overkapping kopen

Mijn nieuwe overkapping?

Naar aanleiding van mijn blog over buitenhaarden kreeg ik veel vragen van jullie over mijn houten overkapping in de tuin. Wat voor hout heb ik gebruikt? Heb ik dichte wanden? Of ik hiervoor een specialist heb ingehuurd. En waar je een overkapping koopt. Speciaal voor jullie: alle antwoorden in dit blog.

1. Van welk hout is de overkapping gemaakt?

Voor het hout heb ik gekozen voor onbehandeld Douglas hout. Dit is weerbestendig en is goed bestand tegen de natte weersomstandigheden in ons land. Bovendien verkleurt het mooi naar een blauwgrijze tint en gaat zeker 10 tot 15 jaar mee. Zorg je ervoor dat het hout niet met natte grond in aanraking komt dan gaat het zomaar 20 jaar mee. En beitsen is natuurlijk ook nog een optie!

2. Open of dichte wanden

Mijn overkapping van douglas hout staat achterin de tuin. De achterkant en zijkanten zijn voorzien van een dichte wand en de voorkant is open. Zo zitten we lekker beschut tegen wind en regen en blijft de warmte van de buitenhaard goed hangen.

3. Specialist of zelfbouw

Ik kan met trots vertellen dat ik mijn overkapping van douglas hout zelf in elkaar heb gezet. Nu kan ik wel iets meer dan een schilderijtje ophangen, maar toen ik bij een bezoek aan een leverancier van overkappingen zag hoe eenvoudig het was, besloot ik om het zelf te doen met hulp van zoonlief. Dankzij de duidelijke handleiding konden we dit makkelijk zelf af.

4. Waar douglas overkapping kopen?

Mijn overkapping heb ik dus gekocht bij een specialist in overkappingen. Je maakt daar eenvoudig een keuze in houtsoort en afmetingen, en zij maken er een handig bouwpakket van dat bij je thuis wordt bezorgd. Vervolgens kun je er voor kiezen om kosten te besparen door de overkapping zelf te plaatsen of laat je dit door het bedrijf doen.

Afsluiting

Ik hoop dat ik jullie met dit blog heb kunnen helpen. Heb je ook een overkapping van Douglas hout gekocht? Laat me weten hoe het is geworden en hoe je het zelf in elkaar zetten net zo leuk vond als ik.

Back To Top