skip to Main Content
Welke Vloersoort Past Bij Jou?

Welke vloersoort past bij jou?

Ruime keuze uit vloeren

Is jouw woning toe aan een make-over, en ben je daarom op zoek naar een nieuwe vloer? Dan heb je ontzettend veel keuze uit verschillende materialen, met ieder een eigen stijl. Dat maakt het vinden van een vloer die bij jou en je inrichting past zeker niet even eenvoudig. Wij zetten in dit blog de vijf meest populaire vloeren in Uithoorn voor je op een rij. Hopelijk maken we de keuze voor jou zo wat makkelijker.

1. Laminaat

Laminaat is al zeer lang erg populair. Het is tegenwoordig zelfs de meest populaire vloersoort. Dat is niet gek, want het is in oneindig veel verschillende stijlen en kleuren te krijgen. Of je nu een laminaatvloer wilt in een natuurlijk ogende kleur, of dat je juist kiest voor een lichte, ruime tint, het is allemaal mogelijk. Ook is de vloer makkelijk te onderhouden, omdat het veel vochtbestendiger is dan parket. Het neemt ook geen stof of huisstofmijt op. Perfect voor mensen met een allergie, dus!

2. Parket

Toch heeft parket een bepaalde stijl die met laminaat nog niet helemaal na te bootsen is. De echte parketvloer ziet er prachtig, stijlvol en klassiek uit. Als je parketvloer ouder wordt, kun je hem er met een enkele grondige schoonmaakbeurt weer als nieuw uit laten zien. Bovendien is het een vloer die zeer goed isoleert, en is hij in verschillende houtsoorten, legpatronen, kleuren en afwerkingen te krijgen.

3. Tapijt

Tapijt lijkt misschien wat ouderwets, maar in de juiste ruimte is het een ware toevoeging. Vooral in de slaapkamer is een tapijtvloer heerlijk, maar ook in de woonkamer mag hij gerust weer gezien worden. Met een tapijtvloer krijg je nooit koude voeten. Woon je in een appartement? Dan zullen je benedenburen blij zijn met je tapijtvloer, want hij werkt heel erg geluiddempend.

4. PVC

PVC-vloeren worden tegenwoordig steeds populairder. Het is een vloer van kunststof, die in heel veel verschillende stijlen te krijgen is. Zo kun je kiezen voor een PVC-vloer die bijna niet van echt hout te onderscheiden is, maar kun je ook een PVC-vloer krijgen die de uitstraling van natuursteen heeft. Het is een vloer die zeer geschikt is voor vloerverwarming, past zich snel aan aan de temperatuur in de kamer en is bovendien geluiddempend.

5. Vinyl

Ten slotte is er nog de vinyl vloer. Dit type vloer is, net als de PVC-vloer in veel verschillende stijlen te krijgen, zoals elke vorm van houtvloer of een stenen uitstraling. Bovendien is hij waterdicht (wat de vloer makkelijk te onderhouden maakt) en erg duurzaam.

Ongeacht de soort vloer die je uiteindelijk kiest, alles hangt af van de specialist waarbij je de vloer aanschaft. We raden namelijk altijd aan om te kiezen voor goede kwaliteit. Wil je tips over het vinden van een specialist bij jou in de buurt? Neem dan gerust contact met me op.

Back To Top