skip to Main Content
Daklekkage? Dit Moet Je Doen.

Daklekkage? Dit moet je doen.

Voorkom onnodige waterschade bij daklekkage

Lekt je dak? Dan word je daar vaak door overvallen, want vaak merk je het pas wanneer het regent. Weet jij wat je moet doen als het dak lekt? De zaken op zijn beloop laten is in ieder geval geen optie. Want dat levert onnodige waterschade aan je woning en interieur op. En als je echt pech hebt ook nog schimmelvorming. Lees daarom dit blog, dan weet je wat je doen moet als het je overkomt.

Wat is de oorzaak ?

Een daklekkage heeft natuurlijk een oorzaak. Is er een pan van het dak gewaaid, is er één verschoven of zit het daklood niet goed? Ook kan een lasnaad van de bitumen dakbedekking los hebben gelaten, wanneer je een plat dak hebt. Er zijn nog veel meer mogelijke oorzaken en deze zal eerst moeten worden achterhaald voordat er iets aan kan worden gedaan.

Beperk eerst de schade

Een daklekkage repareer je het beste wanneer de zon schijnt. Een beetje flauw, maar wel heel erg waar. Want tijdens een regenbui is het lek vaak niet op te sporen, door al het water op het dak. Alleen bij een plat dak van bijvoorbeeld je serre, zou je even snel de ladder tegen de dakrand kunnen zetten en een plastic zak met een verzwaring kunnen plaatsen om de instroom van water te beperken. Verder ben je aangewezen op het plaatsen van emmers om het water op te vangen en het verplaatsen van je spullen om ze in veiligheid te brengen.

Dakdekker bellen

Is het eenmaal droog? Dan kun je zelf een visuele inspectie doen vanaf de grond om te zien of er ergens een dakpan mist of dakbedekking heeft losgelaten. Is de reden van de daklekkage niet waarneembaar? Dat is geen enkel probleem. De volgende stap is toch het bellen van een dakdekker. Die heeft er meer kijk op en kan het ook direct repareren.

Voorkom een lekkend dak

Een regelmatige visuele inspectie voorkomt veel ellende. Zie je iets dat niet klopt aan je dak? Laat dit dan altijd direct repareren om daklekkage en eventuele waterschade voor te zijn. Een ervaren dakdekker heeft dit zo voor elkaar.

Ook een waterleiding kan de nodige waterschade tot gevolg hebben. Dan is het telefoonnummer van een goede loodgieter in je telefoon wel zo handig.

Back To Top