skip to Main Content
Deze Werkzaamheden Voert De Mondhygiënist Allemaal Uit

Deze werkzaamheden voert de mondhygiënist allemaal uit

Een bezoekje aan de mondhygiënist

Mensen die veel waarde hechten aan hun uiterlijke verzorging, zijn vaak constant op zoek naar nieuwe manieren om hun uiterlijk te verbeteren. Zo heb ik het bijvoorbeeld eerder in mijn blog al eens gehad over micro needling. Helaas wordt echter een belangrijk onderdeel van de persoonlijke verzorging vaak overgeslagen: de tanden! Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd eens een bezoekje aan de mondhygiënist in Rotterdam te brengen. Maar wat doet een mondhygiënist precies? Ik vertel er meer over.

Wat doet de mondhygiënist precies?

De verzorging van je tanden is meer dan twee keer per dag je tanden poetsen en eens in het half jaar voor controle naar de tandarts gaan. Een mondhygiënist biedt namelijk aanvullende ondersteuning. Het doel van dit bezoek is preventie, schade aan je gebit voorkomen, terwijl een tandarts juist op zoek gaat naar schade en het oplost. Een mondhygiënist is onder andere verantwoordelijk voor:

  • Advies geven over de verzorging van je tanden
  • Het verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag
  • Het in kaart brengen van de conditie van je tandvlees
  • Fluoride aanbrengen
  • Tanden en kiezen sealen
  • Vullingen polijsten
  • Het reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees

En meer! Het gaat dus om heel veel aanvullende werkzaamheden aan je tanden.

Heeft u een verwijzing nodig?

Je kunt altijd een bezoekje brengen aan de mondhygiënist (op basis van een afspraak natuurlijk). Je hoeft er geen speciale verwijzing van je tandarts voor te hebben. Toch kan het wel zo zijn dat je tandarts je doorverwijst, of dat de mondhygiënist in dienst is bij de tandartsenpraktijk waar je altijd naartoe gaat. Wanneer dat niet het geval is, kun je natuurlijk altijd nog een aparte afspraak maken bij een gecertificeerde mondhygiënist in Rotterdam voor een behandeling van je gebit.

Back To Top