skip to Main Content
Kunststof Kozijnen In Uden

Kunststof kozijnen in Uden

Voordelen van kunststof kozijnen

Ben je bezig met het verbouwen van je huis in Uden? Vergeet dan ook de kozijnen niet. Kunststof kozijnen hebben namelijk vele voordelen. In dit artikel geven we je drie redenen om voor kunststof kozijnen in Uden te kiezen.

1. eenvoudig onderhoud en lange levensduur

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. Houten kozijnen moeten het liefst ieder jaar van nieuwe verf worden voorzien. Dat betekent schuren, afnemen, verven en kwasten schoonmaken, ieder jaar weer. Dat is bij kunststof kozijnen niet nodig. Regelmatig afnemen met een sopje is voldoende om verzekerd te zijn van een nette uitstraling en een lange levensduur. Met het juiste onderhoud gaan ze wel 50 jaar mee!

2. voordeliger dan hout

Ook de prijs is gunstig. Behalve de aanschafprijs die lager is dan hout, moet je eigenlijk ook de kosten van het schilderen of het inhuren van een schilder er vanaf trekken. Het voordeel wordt dus ieder jaar groter.

3. uitstekende isolatie

Niet onbelangrijk in tijden van oplopende energiekosten en de ‘green deal’ is dat kunststof kozijnen veel beter isoleren dan houten kozijnen. Dit is te danken aan het feit dat ze hol zijn van binnen. De lucht in het kozijn zorgt zo voor een extra isolatiewaarde. Zo houd je niet alleen kou buiten in de winter en warmte in de zomer, het isoleert ook tegen geluidsoverlast.

Conclusie

Kunststof kozijnen zijn dus niet alleen voordeliger dan houten kozijnen, maar leveren ook nog eens een hogere isolatiewaarde en minder onderhoud. Daarnaast zijn ze in veel verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar, zodat je altijd een model past dat bij goed bij de uitstraling van je woning past.

Wil je meer tips over verbouwen? Lees dan ook ons blog over het vinden van de ideale look voor je badkamer.

Back To Top