skip to Main Content
Waarom Afbouwbedrijf Inschakelen?

Waarom afbouwbedrijf inschakelen?

Wat is afbouw?

Wanneer je een huis of pand laat bouwen of verbouwd, is dit niet meteen instapklaar. De muren en plafonds zijn dan namelijk nog niet afgewerkt en je kijkt zo tegen de betonplaten of -blokken aan, casco noemen we dat. Voordat je het in gebruik kunt nemen, moet het eerst bewoonbaar worden gemaakt, dit noemen we afbouw. In dit blog vertel ik wat er allemaal onder afbouw valt en waarom je hier het beste een afbouwbedrijf voor in kunt schakelen.

Wat valt er onder afbouw?

Onder afbouw vallen alle werkzaamheden die plaatsvinden na de casco oplevering. Hieronder vallen onder andere stucwerk, spuitwerk en schilderwerk. De muren van een gebouw zijn na de bouw namelijk niet direct klaar om te schilderen of behangen. Deze zijn ongelijk en vol gaten. Hier kun je niet direct overheen schilderen of behangen.

Wil je de muren laten schilderen in een mooie kleur? Dan moet er eerst een andere bewerking plaatsvinden. Dit kan een gladde afwerking zijn of met een werkje of structuur erin. Ook het plaatsen van sierlijsten en ornamenten is mogelijk. De meest voorkomende werkzaamheden voor een afbouwbedrijf zijn:

  • Glad stucwerk om te schilderen
  • Behangklaar stucwerk
  • Spackspuitwerk
  • Sierpleister
  • Latex spuiten
  • Betonlook
  • Buiten stucwerk

Waarom een afbouwbedrijf inschakelen

Voor het afwerken van een woning of pand, kun je het beste een afbouwbedrijf inschakelen. Waarom? Stucen is namelijk echt een vak. Alles moet namelijk vlak en waterpas worden gedaan om het beoogde effect te bereiken. Natuurlijk kun je ook op YouTube instructies vinden, maar een heel huis stucen, en ook nog mooi? Dat is ongelooflijk zwaar werk. Dat kun je beter aan een professioneel afbouwbedrijf overlaten. Zij hebben de vaardigheid, ervaring en het juiste materiaal om snel je wanden en plafonds in de gewenste staat te brengen.

Een goed afbouwbedrijf is daarom van het grootste belang bij een verbouwing of het bouwen van een huis.

Back To Top