skip to Main Content
Zonnepanelen Aanschaffen

Zonnepanelen aanschaffen

Heeft het zin?

De energieprijzen rijzen de pan uit. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan is het is eigenlijk niet meer de vraag of je ze alsnog aan gaat schaffen maar wanneer. Zelf twijfelde ik nog een beetje. Natuurlijk wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een beter milieu, maar de aanschafprijs van zonnepanelen is toch fors. Door het conflict in Oekraïne zijn de energieprijzen echter zo fors gestegen, dat dit argument is komen te vervallen. Daarom schrijf ik nu dit blog om alles nog eens op een rijtje te zetten.

Wat bieden zonnepanelen u en ons?

De oorlog drukt ons met de neus op de feiten, we moeten zo snel mogelijk van de fossiele brandstoffen af. En niet alleen voor de opwarming van de aarde. Want ook politiek doet het gebruik van fossiele brandstoffen ons nu pijn. Het belet ons om te doen wat juist is omdat we te afhankelijk zijn van grondstoffen van regimes waar we niet achter staan. Direct stoppen is onmogelijk omdat onze complete samenleving dan stil zou komen te vallen. Maar stilzitten en niets doen is door de prijsstijgingen en de oorlog ook niet langer een optie. Het is een forse investering, maar we krijgen er naast het oplossen van bovenstaande problemen ook zelf wat voor terug. Want zonnepanelen zijn een prima investering, omdat ons geld op de bank door de lage rente steeds minder waard wordt. Hoe harder de zon schijnt hoe hoger de opbrengst.

De voordelen van zonnepanelen

  • Een lagere energierekening
  • Beter dan je geld laten verdampen op de bank
  • Bijdragen aan de wereld van morgen
  • Minder afhankelijk van regimes die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten

Zonnepanelen aanschaffen

Samengevat: er is geen enkele reden meer te bedenken om het niet te doen. Heb je het geld dan ben je een dief van je eigen portemonnee wanneer je geen zonnepanelen aan zou schaffen.

Nog meer energie besparen? Ook isoleren is een goede optie. Lees er meer over in ons blog over kunststof kozijnen.

Back To Top